HR folyamatok kialakítása

„Az ördög a részletekben rejtőzik. A siker a rendszerekben”

- J.W. Marriott, JR., CEO, Mariott International -
Szakmai pályafutásom során sokféle szervezettel találkoztam már. A kis- és középvállalkozásoknál, melyek közül sokan családi vállalkozásból indultak, gyakran nincs külön HR szervezet vagy HR funkció, legtöbbször a vezetők, vagy maga a cég vezetője, esetleg az asszisztense foglalkozik a személyi ügyekkel. Itt legtöbbször a munkaügyre korlátozódnak a személyügyi tevékenységek, ami a bérszámfejtést, annak előkészítését, munkaidő nyilvántartást, szerződések, személyi akták kezelését jelenti.
Egyre több kisebb méretű cég ismeri fel, hogy a HR folyamatokkal tudatosan kell foglalkozni, hiszen egyre több kihívást jelent a munkavállalók megtartása, illetve új munkatársak bevonzása. Ilyen helyzetekben jól jön egy mélyebb szakmai tapasztalatokkal rendelkező külsős szakember, aki gyorsan és hatékonyan tudja felépíteni a HR rendszereket, amiket aztán később a cégnél már „csak” működtetni kell.

Az alábbi HR folyamatok kiépítésében tudok segíteni

Olyan cégeknél, ahol már stratégiai szinten is megjelenik a HR, általában már van HR osztály vagy HR-es munkatárs. Itt tudatos rendszerek és folyamatok támogatják a szervezetet személyügyi témákban. Az ilyen működő HR-rel rendelkező cégeknél HR auditon keresztül térképezzük fel a személyi ügyek rendszerét és működését, és nyújtok segítséget annak megújításában, javításában, újdonságok, fejlesztések bevezetésében.

A HR akkor működik a legjobban, ha szinte észrevehetetlen. Ekkor kiépített és betartott folyamatok szerint dolgozik mind a HR, mind a vállalat többi osztálya. Beavatkozni csak probléma, vagy fejlesztés esetén szükséges. A HR támogató, tanácsadó funkciójának kiépítése és elfogadtatása a szervezeten belül szintén kulcsfontosságú.

Ahhoz, hogy ide egy cég eljusson, tudatos és hosszú idő alatt kifejlesztett és tökéletesített HR rendszerekre van szükség, ami nem egyszerű folyamat. De ha foglalkoznak vele, akkor igazán sikerre viheti a vállalatot! Ebben pedig szívesen segítek!

Követés:

Lépj velem
kapcsolatba!

Küldj üzenetet vagy keress elérhetőségeimen:

Küldj üzenetet vagy keress elérhetőségeimen: