Kapcsolat

Elérhetőségeink

bennedaletra.com

Tréning

Ön jelenleg itt van: Ön itt van: Benned a létra > Szolgáltatásaim cégeknek > Tréning
Facebook
Twitter
LinkedIn

„Mielőtt vezetővé válsz, a sikered önmagad fejlesztésében rejlik. Amikor vezetővé váltál, a sikered mások fejlesztéséről szól.”

- Jack Welch, CEO, General Electric -

A tréning nem más, mint rendszeres megújulás. Legyen szó akár készségek fejlesztéséről, akár együttműködés javításáról vagy csapatépítésről, a tréningekkel sokat tehetünk a siker érdekében.

Épp úgy, mint a sportban: ha rendszeresen eddzük a csapatunkat, egyre jobbak és jobbak lesznek munkatársaink külön-külön és együtt is, így tud javulni mind a teljesítményük, mind pedig a lelkesedésük.

Hiszem, hogy rendszeres elvonulások szükségesek ahhoz, hogy a közös feltöltődés állandó magas szinten tartsa a motivációt, és a csapat együttműködése, a kollégák lojalitása mindig kapjon egy lökést. Hogy a hinta sose álljon meg.

A tréningeken egy kicsit eltávolodva a hétköznapok mókuskerekéből sok mindenre rá tudunk nézni, szó szerint magasabbról látunk rá egy-egy problémára. Mindenhol vannak súrlódások, konfliktusok, fejlesztendő vezetői készségek, melyekkel folyamatosan érdemes foglalkozni. És bár már szinte közhely, de én is ezt vallom: a fejlődés a komfortzónán kívül kezdődik! Ha merünk beleállni a helyzetekbe, amire a tréningeken valódi lehetőség nyílik, akkor elindulhat a változás a megoldás irányába.

Tréning témák lehetnek:

Vezetői alapok és készségfejlesztés:

- Vezetői szerepek, vezetői kompetenciák, vezetői stílusok, helyzetfüggő vezetés, menedzsment funkciók

- Delegálás, számonkérés, teljesítmény értékelés, dolgozók motiválása, csapattá formálás, eredményes csapatműködés, időgazdálkodás, konfliktuskezelés

Kommunikáció

- Asszertív kommunikáció - ismeretek, technikák, eszközök

- Nehéz vezetői helyzetek – szituációs gyakorlatokkal

- Sikerokozók a vezetésben: delegálás, számonkérés, visszajelzés

- Teljesítményértékelés, mint rendszer és motivációs eszköz a vezetésben

Csapatépítés

- Vezetői csapatok együttműködés fejlesztése – bizalomépítés, outdoor csapatépítés erdőn-mezőn-hegyen-völgyön feladatokkal és élményekkel, valamint indoor csapatépítés házon belül elkövetett játékokkal (céges activity, kvíz játék, stb.)

Ön- és társismeret

- Viselkedés- és személyiségtipológiák, saját – és társaink típusának megismerése tesztek segítségével, csapatban való alkalmazás (pl. DISC); a csapatszerepek megismerése – vagyis rádöbbenés, miért is vagyunk olyanok, amilyenek, és a másik miért úgy viselkedik, ahogy...

Vezetői alapok és készségfejlesztés

- Vezetői szerepek, vezetői kompetenciák, vezetői stílusok, helyzetfüggő vezetés, menedzsment funkciók

- Delegálás, számonkérés, teljesítmény értékelés, dolgozók motiválása, csapattá formálás, eredményes csapatműködés, időgazdálkodás, konfliktuskezelés

A tréningeken az ismeret átadás és gyakorlás aránya körülbelül 20-80%. A tudásanyagot gyakorlatok segítségével értjük meg és dolgozzuk fel, majd az ezek során megtapasztalt tanulságokat megbeszéljük, leszűrjük. Ezeket már a következő tréninggyakorlat során tudjuk alkalmazni, ismét gyakorolni, így mélyítve a tapasztalati tudást feladatról feladatra.

A tréningen a résztvevők egymástól és a trénertől is folyamatos konstruktív visszajelzést kapnak a működésükre vonatkozóan, ami jó lehetőség az önismeret fejlesztésére is.

Lépj velem kapcsolatba!

Küldj üzenetet vagy keress elérhetőségeimen:

[sc_menu_mobile]

Küldj üzenetet vagy keress elérhetőségeimen: