Tréning

„Mielőtt vezetővé válsz, a sikered önmagad fejlesztésében rejlik. Amikor vezetővé váltál, a sikered mások fejlesztéséről szól.”

- Jack Welch, CEO, General Electric -
A tréning nem más, mint rendszeres megújulás. Legyen szó akár készségek fejlesztéséről, akár együttműködés javításáról vagy csapatépítésről, a tréningekkel sokat tehetünk a siker érdekében.
Épp úgy, mint a sportban: ha rendszeresen eddzük a csapatunkat, egyre jobbak és jobbak lesznek munkatársaink külön-külön és együtt is, így tud javulni mind a teljesítményük, mind pedig a lelkesedésük.

Hiszem, hogy rendszeres elvonulások szükségesek ahhoz, hogy a közös feltöltődés állandó magas szinten tartsa a motivációt, és a csapat együttműködése, a kollégák lojalitása mindig kapjon egy lökést. Hogy a hinta sose álljon meg.

A tréningeken egy kicsit eltávolodva a hétköznapok mókuskerekéből sok mindenre rá tudunk nézni, szó szerint magasabbról látunk rá egy-egy problémára. Mindenhol vannak súrlódások, konfliktusok, fejlesztendő vezetői készségek, melyekkel folyamatosan érdemes foglalkozni. És bár már szinte közhely, de én is ezt vallom: a fejlődés a komfortzónán kívül kezdődik! Ha merünk beleállni a helyzetekbe, amire a tréningeken valódi lehetőség nyílik, akkor elindulhat a változás a megoldás irányába.

Követés:

Tréning témák lehetnek:

A tréningeken az ismeret átadás és gyakorlás aránya körülbelül 20-80%. A tudásanyagot gyakorlatok segítségével értjük meg és dolgozzuk fel, majd az ezek során megtapasztalt tanulságokat megbeszéljük, leszűrjük. Ezeket már a következő tréninggyakorlat során tudjuk alkalmazni, ismét gyakorolni, így mélyítve a tapasztalati tudást feladatról feladatra.

A tréningen a résztvevők egymástól és a trénertől is folyamatos konstruktív visszajelzést kapnak a működésükre vonatkozóan, ami jó lehetőség az önismeret fejlesztésére is.

Lépj velem
kapcsolatba!

Küldj üzenetet vagy keress elérhetőségeimen:

Küldj üzenetet vagy keress elérhetőségeimen: