Kapcsolat

Elérhetőségeink

bennedaletra.com

Szervezetfejlesztés

Ön jelenleg itt van: Ön itt van: Benned a létra > Szolgáltatásaim cégeknek > Szervezetfejlesztés
Facebook
Twitter
LinkedIn

A vállalatok gyakran átalakulnak, bővülnek, ez a mai változó világban szinte mindennapos. A változások kezelésén nagyon sok múlik. A vállalati kultúra erősítése ilyenkor létfontosságú.

A szervezetfejlesztés során a szervezet kultúrája, struktúrája, folyamatai és működése kerülnek vizsgálatra, és azokat a hatékonyság növelése érdekében fejlesztjük.

A szervezetfejlesztés folyamatának lépései:

Szervezeti diagnózis vagy felmérésAmely során vezetői mélyinterjúk, strukturált beszélgetések mentén képet kapunk arról, hogy látják a cég jelenlegi állapotát a vezetők. Ezt nagyon jól kiegészítheti egy dolgozói elégedettség felmérés, amit online kérdőívezéssel végzünk el, és erre meghívjuk a szervezetben dolgozó összes munkatársat. Így a dolgozói vélemények is hozzájárulnak ahhoz, hogy komplex képet kapjunk a vállalkozás állapotáról. Ebből indulunk ki a további fejlesztési irányok meghatározásánál.
A szervezet erősségeinek és céljainak meghatározásaFeltérképezzük, mik azok az erősségek, amikre lehet építkezni, amiket erőforrásként fogunk felhasználni a további lépéseinkben. Megfogalmazzuk pontosan mi az, amit el szeretnénk érni a szervezetfejlesztés végére, vagyis hogy honnan hová szeretnénk eljutni.
Stratégia meghatározása a fejlesztési irányok kijelöléséreItt részletesen kitérünk arra, hogy milyen lépések szükségesek ahhoz, hogy elérjük a célunkat, és ezeket mikor és hogyan fogjuk végrehajtani. Vagyis megtervezzük a teljes szervezetfejlesztési folyamatot.
A meghatározott stratégia végrehajtása a szervezetet alkotó egyének, csoportok vagy az egész szervezet szintjénItt következnek a betervezett lépések, amik lehetnek workshopok, tréningek, egyéni coachningok akár ezek kombinációja is, folyamatfejlesztés, know-how átadás, egyéb képzés, stb.
Köztes visszamérések, follow upAz egész folyamat során monitorozzuk a tevékenységet, hol tartunk, mik a visszajelzések, mik az eredmények. A szervezetfejlesztés lezárása után pedig egy strukturált utánkövetést végzünk, ellenőrizve a munkánk eredményességét.

Mikor érdemes szervezetfejlesztésben gondolkodni?

Ha a szervezetben tapasztalható az együttműködés hiánya, a csapatok vagy egyének széthúzása
Ha egy új szervezeti egység alakul, vagyis fejlődik, növekszik a cég és annak struktúrája
Ha új tag vagy tagok érkeznek a csapatba, a vezetőségbe
Ha nem teljesen tiszta a vezetés számára, hogy milyen fejlesztésbe fogjon az emberi erőforrások tekintetében
Ha csak egyszerűen rá szeretne nézni a vállalat, hogy hol áll most, és mik a fejlődési potenciálok
Ha egy megújuló és a környezeti változásokhoz könnyebben alkalmazkodó szervezetben gondolkodik a vezető

Szolgáltatásaim cégeknek

Lépj velem kapcsolatba!

Küldj üzenetet vagy keress elérhetőségeimen:

[sc_menu_mobile]

Küldj üzenetet vagy keress elérhetőségeimen: