Szervezetfejlesztés

A jelenlegi folyamatosan változó, bizonytalan világban nagy szükség van arra, hogy a szervezetek rugalmasak, agilisak legyenek.

Szervezetfejlesztéssel célom, hogy segítsem a vállalkozásokat a szervezet együttműködésének harmonizálásában, és felkészítsem tagjait a változások könnyebb kezelésére, rugalmasságuk növelésével, kompetenciáik fejlesztésével.

A szervezetfejlesztés folyamatának lépései:

Szervezeti diagnózis vagy felmérés

Amely során vezetői mélyinterjúk, strukturált beszélgetések mentén képet kapunk arról, hogy látják a cég jelenlegi állapotát a vezetők. Ezt nagyon jól kiegészítheti egy dolgozói elégedettség felmérés, amit online kérdőívezéssel végzünk el, és erre meghívjuk a szervezetben dolgozó összes munkatársat. Így a dolgozói vélemények is hozzájárulnak ahhoz, hogy komplex képet kapjunk a vállalkozás állapotáról. Ebből indulunk ki a további fejlesztési irányok meghatározásánál.

A szervezet erősségeinek és céljainak meghatározása

Feltérképezzük, mik azok az erősségek, amikre lehet építkezni, amiket erőforrásként fogunk felhasználni a további lépéseinkben. Megfogalmazzuk pontosan mi az, amit el szeretnénk érni a szervezetfejlesztés végére, vagyis hogy honnan hová szeretnénk eljutni.

Stratégia meghatározása a fejlesztési irányok kijelölésére

Itt részletesen kitérünk arra, hogy milyen lépések szükségesek ahhoz, hogy elérjük a célunkat, és ezeket mikor és hogyan fogjuk végrehajtani. Vagyis megtervezzük a teljes szervezetfejlesztési folyamatot.

A meghatározott stratégia végrehajtása a szervezetet alkotó egyének, csoportok vagy az egész szervezet szintjén

Itt következnek a betervezett lépések, amik lehetnek workshopok, tréningek, egyéni coachningok akár ezek kombinációja is, folyamatfejlesztés, know-how átadás, egyéb képzés, stb.

Köztes visszamérések, follow up

Az egész folyamat során monitorozzuk a tevékenységet, hol tartunk, mik a visszajelzések, mik az eredmények. A szervezetfejlesztés lezárása után pedig egy strukturált utánkövetést végzünk, ellenőrizve a munkánk eredményességét.

Mikor érdemes szervezetfejlesztésben gondolkodni?

Követés:

Lépj velem
kapcsolatba!

Küldj üzenetet vagy keress elérhetőségeimen:

Küldj üzenetet vagy keress elérhetőségeimen: